هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الممبار المحشى

اذهب الى الأسفل

 الممبار المحشى  Empty الممبار المحشى

مُساهمة من طرف ???? الخميس نوفمبر 18, 2010 6:56 pm

 الممبار المحشى  8103

الممبار المحشى

من المطبخ المصرى أكلة شعبية شهيرة الممبار المحشى

 الممبار المحشى  8098

المقادير:
كيلو ممبار بقرى أو ضانى يغسل ويكحت وينقع فى الملح والخل

فى حالة
الممبار الضانى يفضل أضافة ربع كيلو جرام من اللحم المفروم

2 كيلو أرز مصرى مغسول وغير منقوع

لتر عصير طماطم أو تبشر ناعم

حزمه من كل من البقدونس و الشبت و الكسبرة الخضراء

بصله كبيره مقطعه ناعم

ممكن أضافة فلفل أخضر حار

زيت

ملح حسب الحاجه \ ملعقة صغيرة فلفل أسمر \ ربع ملعقة صغيرة كمون

شطه حسب الرغبه \ بهارات محشى \ ربع ملعقة صغيرة كارى \ ربع ملعقة صغيرة جنزبيل


 الممبار المحشى  8099

الطريقة :

نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو
الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب

انا مش بربط
الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف

 الممبار المحشى  8100

طبعا ده جزء من الممبار


نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح



 الممبار المحشى  8101

نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع

نطلع
الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء

مهمه الخطوه دى علشان التحمير



 الممبار المحشى  8102

نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى

ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد

وده شكله النهائى


 الممبار المحشى  8103

وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل

 الممبار المحشى  8104

وبالهناء والشفاء



????
زائر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

 الممبار المحشى  Empty رد: الممبار المحشى

مُساهمة من طرف نجم الدين الخميس نوفمبر 18, 2010 7:31 pm

 الممبار المحشى  8103
نجم الدين
نجم الدين
مشرف عام
مشرف عام

 الممبار المحشى  1172326161
عدد المساهمات : 6406
تاريخ التسجيل : 30/08/2010
الموقع : قلب حبيبي
المزاج : رايق

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى