هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الكرشة والممبار لحياة الروح المصريه

اذهب الى الأسفل

الكرشة والممبار لحياة الروح المصريه Empty الكرشة والممبار لحياة الروح المصريه

مُساهمة من طرف ???? الخميس فبراير 04, 2010 7:12 am

الكرشة والممبار

اهم
شئ التنظيف ثم التظيف ثم التنظيف وقبل التنضيف تجيبيها من جزار تعرفيه
كويس
لازم اولا يتنظفو كويس انا شخصيا اى حاجة لونها مش ابيض بشيلها
هههههه
الكرشة:
تتنظف ثم تتنضف وبعدين ندعكها بلمون وملح وخل
ونشطفها كويس
وبعدين نحطها فى حلة وحليها بصل وتوم وملح وتوابل وصلصة
طماطم وعصير طماطم ونسيبها على النار لغاية ما هى تنزل الميه بتاعتها
الافضل تقلبى البصل و بعدين التوم وبعدين الكرشة تقلبيها معاهم على النار
شوية وبعدين زودى الطماطم وسيبيها شوية وبعدين زودى ميه حسب الحاجة
بس
اقول لكم الصراحة انا مبعملهاش
مش بقرف بس بيتهيالى انها ملهاش اى قيمة
غذائية لانها لا لحم ولا عظم وانما جلد يعنى اكيد مفيهاش اى بروتين او
عناصر غذائية
الممبار بقى بموووووووت فيه
بس برضه اشتريه من حد
تعرفيه " بيتهيالى كل الناس فى مصر كل عيله ليها الجزار اللى بتثق فيه"
وبعدين
اغسليه بمية واقلبيه وشيلى بالسكين بس برفق عشان ميتقطعش اى شئ جواه
"الجزء الاصفر" وادعكيه طبعا بلمون وملح وخليه فى اللمون شوية
وبعدين
قطعيه حسب ما تحبي انا بحب اعمله قطع صغيرة عشان تتاكل على طول او ممكن
تعمليه قطع كبيرة وتقطعيه عند التقديم
وتجيبى الخلطة فى ناس بتستعمل
خلطة المحشى العادية "رز وصلصة و بقدونس "
بس انا بحب اعمله برز وبعدين
نص الطماطم عصير والنص التانى مقطع قطع صغيرة جدا جدا وطبعا بقدونس وتوابل "
كدة اخف لانه هيتقلى كمان مش يبقى مقلى ومسبك مع بعض كتير ههههه"
وبعدين
تفتحتى الممبار وتحشيه ثبتى طرف من الممبار على الصينية اللى فيها الرز
وامسكى الطرف التانى بايديكى الاتنين وافتحيه وبعدين دخللى الرز باطراف
اصابعك
لا تحشيه للاخر واتركى مسافة لنضج الارز
وبعدين تحطى ميه على
النار تغلى وتحطى فيها الممبار واحدة واحدة ووطى النار حتى لا ينفجر و
هتلاقيه انكمش وبعدين لما اتحسى الرز نضج ممكن تختبريه بسكين بس كونى حريصة
جدا
وبعد النضج طلعيه فى مصفاه ثم حمريه فى الزيت وبالهنا و الشفا

هههههههههههههههههههههههههههه
حياة
لو معلش بقى اصلها اتحرقت الكرشة والممبار لحياة الروح المصريه Icon_mrgreen

????
زائر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الكرشة والممبار لحياة الروح المصريه Empty رد: الكرشة والممبار لحياة الروح المصريه

مُساهمة من طرف نجم الدين الخميس سبتمبر 09, 2010 3:14 am

حدوتة بجد اكل الكرشة والممبار

مزاج عالي

تقبلي مرورى
نجم الدين
نجم الدين
مشرف عام
مشرف عام

الكرشة والممبار لحياة الروح المصريه 1172326161
عدد المساهمات : 6406
تاريخ التسجيل : 30/08/2010
الموقع : قلب حبيبي
المزاج : رايق

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى